Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] � Dobry pomysł na serwer Hardcore? :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Już od naprawdę długiego czasu myślę nad unikalnym serwerem. Nad czymś nowym, unikalnym, ale za razem prostym i dzisiaj wpadłem na myślę dosyć fajny pomysł.

Serwer miałby piękny spawn, który jest z resztą już gotowy, autorski system gildii, połączenie pluginów z mc.skkf.net, oraz MCHC.pl, kilka jeszcze innych nowości w pluginie, dla urozmaicenia rozgrywki oprócz normalnej gry Survival byłyby dostępne automatyczne parkoury, w których do wygrania byłyby jakieś drobne nagrody itp. Jakby tego było mało inny niż wszędzie system leveli, zależny od doświadczenia innego gracza i chyba największa nowość... Po zginięciu gracz nie otrzymywałby bana, ale byłby teleportowany do pokoju graczy, którzy zginęli na okres 7 dni i tam działałyby tylko dwie komendy : /login, oraz /odbanuj. Komendą /odbanuj można by było się odbanować. /odbanuj <kod z sms> i gracza z powrotem teleportowałoby na spawna. ;)

Byłoby to na pewno coś innego, wygodniejszego niż wchodzenie na stronę, co z resztą trudniej jest zrobić z naszej strony. ;-)

Mam jeszcze kilka innych pomysłów, które możliwe, że za chwilę dopiszę.

Liczę na Wasze wypowiedzi!

Pozdrawiam,
Radek. ;)

Opublikowano

Pomysł jest ciekawy, jeżeliby to wypaliło to byłby to niezły hit.

Ale potrzeba programistę, który napisze autorskie pluginy.

Ogólnie jest okej, sam bym zagrał.

Opublikowano

@UP
Jeśli chodzi o programistę, z tym także nie będzie problemu, mam dobrego kolegę, który ogarnia tego typu rzeczy, ja sam potrafię pisać skrypty w pluginie Skript. ;)

Opublikowano

Ogólnie pomysł dobry :) Tylko z tymi banami, to beznadziejny ! Brak bana i teleport do pokoju = blokowanie slotów :( Jeżeli serwer miałby z 400 slotów to może by wypaliło z tym brakiem banów, ale z reguły serwery na których jesteś adminem mają po 150 slotów, a na takim to na pewno nie wypali ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano
@MisiekCraft : Serwer miałby 300 slotów, posiadamy już maszynę 32GB z hostingu OVH i po testach jakie przeprowadzaliśmy z taką jak chcemy konfiguracją, częścią pluginów podłączonych pod MySQL, Spigotem 300 slotów jest to taka bezpieczna liczba, przy 370-400 zaczynają lecieć TPS-y w dół. :)

Przy 300 20 TPS. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...